Ambiția unui primar mehedințean: Am dorit ca Via Transilvanica să treacă neapărat prin Isverna

Traseul istoric Via Transilvanica reprezintă un potențial uriaș pentru județul Mehedinți. Traseul a fost amenajat astfel încât să pornească din Putna, va străbate Transilvania și toate bogățiile culturale ale acesteia și va ajunge până la Drobeta Turnu-Severin – unde a intrat pentru prima dată în țară Regele Carol.

Inițial, comuna Isverna nu a fost inclusă în acest traseu turistic. Primarul Comunei Isverna, Ion Stoican, a făcut toate demersurile necesare și a insitat pentru ca Isverna să fie inclusă în cel mai mare circuit istoric din România. Deja s-a amenajat 388 de km din acest traseu, urmând ca în anul 2020, să fie finalizat tot acest circuit turistic.

 

“Isverna poate concura cu cele mai căutate destinații turistice din România, de aceea era absolut necesar să includem comuna în traseul Via Transilvanica. Acest circuit turistic care va promova și mai mult Isverna, ne va ajuta în dezvoltarea turistică a zonei, cu toate frumusețiile si bogățiile culturale de care dispunem. Inițial comuna noastră nu a fost inclusă în traseu, însă am insistat și am făcut toate demersurile necesare ca proiectul să nu ne ocolească. Mă bucur că în cele din urmă inițiatorii au înțeles că Isverna trebuie inclusă în traseu și sunt convins că numărul turiștilor va crește și mai mult în viitor”, a precizat primarul Ionuț Stoican.

Comentarii